hall

BASECAMP BIRKETINGET

København Universitets biblioteksskole konverteres til
352 nye studieboliger

Den 14. august 2019

Ca. 14.000 kvm. ejendom konverteres fra biblioteksskole til nye studieboliger. Heraf er ca. 3.000 kvm fællesarealer, hvor leg indtænkes som en del af rammerne for de studerende.

Det nødvendige planforhold nu er på plads, og projektet for ombygningen af den tidligere biblioteksskole for Københavns Universitet kan nu initieres. Den gamle biblioteksskole får et nyt arkitektonisk præg via Lars Gitz arkitekter, når ejendommen konverteres til 352 nye studieboliger og nye fællesarealer designet af Studio Aisslinger i et legende udtryk.

Fællesarealerne omfatter bibliotek og studierum, biograf, fitness, café, gaming, hobbyrum og et stort, åbent fællesområde til events. Studieboligerne møbleres med designmøbler og omfatter et full-service koncept i overensstemmelse med BaseCamp brandet.

”Via visionen for vores brand, BaseCamp, ønsker vi at skabe de optimale rammer for den enkelte studerende, som giver en base og samtidig motiverer til fællesskab og inspirerer i hverdagen og i studiemiljøet,” udtaler direktør og partner Jesper Dam, Basecamp Student Real Estate.

Projektet forventes gennemført for de studerende med indflytning pr. august 2020 og vil således øge BaseCamp Students samlede antal studieboliger i drift betragteligt, idet det prisvindende projekt i Lyngby med ca. 639 studieboliger åbner samme måned.

Dermed vil BaseCamp Student pr. august 2020 være i drift med i alt 1.452 studieboliger i Danmark, fordelt således:

  • 463 studieboliger på Sølvgade Kbh. K.
  • 352 studieboliger på Birketinget Kbh. S.
  • 639 studieboliger på Skovbrynet i Lyngby

Projektet gennemføres i samarbejde med Lars Gitz Arkitekter, Wissenberg A/S Rådgivende Ingeniører og WR Entreprise A/S.